Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter ställer ut

I dag, måndag, klockan halv tolv invigs en fotoutställning om internationella studenter i Stadshusets entré.

Annons

Under en knapp månad ska utställningen International presence hänga uppe. Den består av 16 porträtt av studenter vid Mälardalens högskolan, studenter som alla har rötter på andra håll i världen.

– Det är en väldigt intim utställning, berättade Hubert Chwat, ordförande för internationella utskottet på Mälardalens studentkår, när han var med och hängde upp utställningen i fredags eftermiddag.

Varje år kommer omkring 750 utbytesstudenter till högskolan. Alla har de med sig en historia och skapar också en här i Västerås.

Åtta porträtt åt gången kommer att visas. Varje porträtt har sällskap av två fotoböcker. En om livet i hemlandet och en om livet i Sverige.

– Vi byter ut fotografierna under månaden, så att utställningen förändras, förklarade Hubert Chwat.

Målet är att med fotografier visa positiva erfarenheter av det internationella utbytet, både för studenter och högskola.

En kille från Georgien är proffsfotograf och har arbetat i hela världen, en skotsk tjej som är konstnär och en holländare som är grafisk designer har också bidragit. Det är några exempel på intressanta personer med historier som finns vid högskolan, men som få känner till enligt Hubert Chwat.

Han anser att utställningen, som fram tills nu funnits på högskolan, ökat intresset att lära känna och skapa kontaktytor med de internationella studenterna i skolan.

Mer läsning

Annons