Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studie- och yrkestips på Högskoledagen

Utbildning som leder till arbete, det satsar Mälardalens högskola på. Till den årliga Högskoledagen, som hölls i går, var för första gången företag inbjudna att presentera sig.

Annons
Information. Andreas Tapper stod vid Saabs monter. Natalie Storgård stannade till, men just vid det här tillfället lämnade hon in sitt bidrag till en tävling. Foto: Tony Persson

Både studenter, elever från vuxenutbildningar, folkhögskola och gymnasiet fyllde under dagen entréplanen på Högskolan i Västerås. Vid de många montrarna fick de information om de kurser och program som erbjuds. Representanter för företagen som medverkade berättade om vilka arbetsmöjligheter som finns för den som väljer en viss utbildning.

Natalie Storgård, som studerar automationsteknik på yrkeshögskolan, var en av många som gick runt för att undersöka sina möjligheter för arbete efter studierna, som hon avslutar till sommaren.

– Jag förväntar mig att jag ska hitta ett arbete när jag är klar. Men jag har också en plan B, plugga vidare och därför går jag också runt för att höra vilka utbildningar som finns.

– Vi vill inspirera till vidare studier och här ges specifik information om alla våra program. Det finns ett stort behov av ingenjörer, av lärare och personal inom vården, sa Anni Rosenberg, projektledare för Högskoledagen.

När det gäller ingenjörs-yrket fanns tre tidigare stundenter på plats för att berätta om och kanske också förtydliga det vida spektra av special-inriktningar som finns inom yrket.

– Många väljer kanske inte läraryrket för de anser att det är för dåligt betalt, men man måste även tänka med hjärtat när man väljer yrkesinriktning. Som lärare får man så mycket annat tillbaka. En sådan här dag ger möjligheter att tänka efter också, sa Anni Rosenberg.

Mer läsning

Annons