Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna överfölls av okända i natten

Natten till i söndags var tre systrar på väg hem. På Skallberget mötte de några aggressiva okända killar och blev slagna. Det var inget rån, bara våld. Systrarna fick vård på sjukhus.

Annons
Slagna. Ida Millberg och Victoria Ziegenhagen blev överfallna av okända på Skallberget. De vet inte varför två unga män plötsligt blev våldsamma.

– Ska det verkligen vara så här? Ska vi kvinnor behöva åka taxi direkt hem till dörren på lördagskvällarna av ren rädsla? säger Ida Millberg, en av de drabbade.

Två av de tre systrarna, Ida och Victoria, berättar gärna i VLT om sin hemska upplevelse. Victoria Ziegenhagen har för övrigt ännu en påminnelse om vad som hände.

– Ja, jag har ont i huvudet och i käken. Jag blev hårt slagen, berättar hon.

De exakta detaljerna om vad som ledde fram till bråket är inte alls klara. Framför allt skedde allt så snabbt. Det var inte så sent, bara 0.30 på natten, en ganska vanlig tid när unga västeråsare går hem en lördagskväll.

Systrarna, som är mellan 18 och 26 år gamla, hade just skilts åt vid Skallbergstorget när en av dem mötte de två unga männen. En av männen hejdade henne och sa något, kanske slängdes några kommentarer. Det kändes först inte allvarligt, men plötsligt blev killarna arga och hotfulla.

De två andra systrarna hörde bråket och skyndade nu till sin systers försvar. De försökte ställa sig emellan för att skydda sin syster. Det hjälpte inte. Killarnas knuffar övergick i slag.

– Sedan började tumultet. En av oss hamnade liggande på gatan. De fortsatte att slå, berättar Victoria Ziegenhagen.

Lyckligtvis hade en man som arbetade i en korvkiosk i närheten hört bråket och rusade ut.

– Han lyckades stoppa alltihop. Vilken tur att han fanns där, säger Ida Millberg.

De två killarna drog sig tillbaka och började nu lugnt att gå därifrån. Polis och ambulans tillkallades.

Polisen tog emot en anmälan, men de två unga männen hade redan försvunnit.

– Men polisen kom så snabbt att de kanske hade kunnat ta dem, eftersom killarna bara gick. De sprang inte, säger Ida.

Alla tre hade ont efter misshandeln, men bara två av systrarna åkte med ambulansen in till akuten. Den tredje valde att inte följa med.

– Jag var också slagen, men var så envis att jag bara gick hem och lade mig. Men när jag vaknade dagen därpå hade jag svår huvudvärk och jätteont i käken, berättar Victoria.

Då insåg hon att även hon var tvungen att söka vård.

När VLT möter systrarna har de hämtat sig någorlunda. De har inga yttre klart synliga skador, men huvudvärk och blåmärken finns kvar. De är lugna när de berättar sin historia. Den enda som fortfarande är lite upprörd är systrarnas mor Charlotte:

– Ingen ska få göra så här mot mina barn!

Polisens pressinformatör Terje Lund bekräftar att polisen fortsätter att utreda fallet.

– Vi har en del att gå på. Det har också dykt upp fler saker. Vi arbetar vidare med fallet, säger Terje Lund, som inte avslöjar några fler detaljer i utredningen.

Någon nedläggning av utredningen är inte aktuell, säger han.

Mer läsning

Annons