Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåg i tid en solig dag

(Uppdaterad 20.35) Söndagen var lagom kall och utan snö - och det innebar stora möjligheter att ditt tåg var i tid.

Annons

Under söndagen har inte rapporterats om några stora störningar alls när det gäller tågtrafiken till och från Västerås.

Med tanke på de senaste veckornas problem med svåra förseningar och många inställda tåg är det faktiskt värt att notera.

Något av intercitytågen mellan Stockholm och Göteborg och omvänt, via Västerås, saknar utlovad servering på grund av vagnbrist. Vissa tåg är kortare än normalt eller består av andra vagntyper än normalt, vilket kan medföra färre sittplatser.

Prognosen är relativt god även inför måndagen, förutsatt att inte kylan ställer till det.

Det innebär att de tåg på sträckan Västerås-Sala-Uppsala som var inställda under vardagarna förra veckan bör gå. Observera "bör" eftersom komplikationer i tågtrafiken visat sig kunna tillstöta snabbt.

I övriga Sverige är det få problem - med några undantag. Trafiken mellan Kiruna och Narvik har stora störningar och nattåget från Åre-Duved som skulle ha passerat Örebro vid femtiden i morse har drabbats av en synnerligen kraftig försening.

Tåget blev stående med en trasig kontaktledning i Östersundstrakten utan att SJ lyckades skaffa fram ett diesellok - märkligt i sig eftersom andra tågbolag exempelvis Green Cargo har diesellok på nära håll som de säkert lånar ut mot god betalning - och resenärerna är mer än tolv timmar sena.

Se artikel här intill "Fast på Åretåg i ett halvt dygn".

Mer läsning

Annons