Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talltorpsbron har öppnats igen för gång- och cykeltrafik

Det var för ett halvår sedan som Talltorpsbron stängdes efter att en kranbil på E18 körde in i den och skadat både armering och murbruk.

Annons
var så god. På måndagsförmiddagen tog Patrik Pettersson och Mattias Jakobsson, Svevia, bort avstängningarna till bron över E18 mellan Skiljebo och Viksäng, som varit under reparation sedan i höstas. Foto: Birgitta Cavallini.

Västerås. Bron har till skillnad från de flesta broar för gång – och cykeltrafik ingen mittpelare. Däremot är den armerad med tio så kallade vajrar, spännarmering, som löper från ena sidan till den andra.

– Två av vajrarna var helt av, bortklippta, på den östra balken där kranbilen kört in, berättar Kent Nyman, gatu – och trafikchef, Västerås stad.

Nu har de ersatts och dessutom har två stabiliserade ”klackar” av betong gjutits.

– Det är härdningen som har tagit tid. Men bron var inte så skadad av påkörningen att den hade kunnat rasa av egen vikt. Att trafik passerade under bron var ingen fara, men på däremot, säger Kent Nyman.

Han tillägger att bron är en viktig länk mellan Viksäng och Skiljebo, många passerar den dagligen och behöver alltså inte längre gå omvägar för att ta sig över E18.

Även påfarten från Talltorpsmotet har varit avstängd sedan arbetena inleddes.

– Nu ska vi bara vänta tills klottersaneringen på södra sidan är klar, klottret kom dit så fort vi var klara med gjutningen. På onsdag kväll tas sedan avspärrningen bort från E18.

Mer läsning

Annons