Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tarja klättrar över stenar för att hitta bra fotovinklar

Under naturpromenaderna har Tarja Huttunen alltid med sig kameran i sin lilla ryggsäck.

Annons

En strålande hälsning från oväntat håll!

– Jag är ofta våghalsig när jag ska ta mina bilder, jag har flera gånger varit nära att ramla i vattnet trots att jag har bra skor på mig säger drygt 60-åriga Tarja Huttunen. Mina vänner skrattar ibland åt mig.

Tarja Huttunen berättar att hon är en naturmänniska och en hängiven naturfotograf som vistas i naturen varje vecka. Ett par timmar är hon ute vid varje tillfälle och det blir minst två gånger i veckan.

– Folk går på stigarna i skogen men jag går gärna på svåra ställen för att komma fram till ett bra motiv.

Den vinnande bilden togs mellan Magsjön och Surahammar. Den togs en förmiddag i början på mars. Tarja Huttunen säger att det inte var lätt att ta bilden.

– Jag fick jaga bilden i svår terräng och det var halt. I bilden ser jag en fantasifigur, kanske en varg med en solreflex i nosen, man får själv tolka bilden. Det är is som smälter i vattnet.

Tarja Huttunen är uppväxt i Finland med mycket vatten runt sig, och det är mycket i trakterna kring Surahammar som påminner henne om barndomens natur i Finland.

Till sina vänner brukar Tarja Huttunen säga att det inte kostar något att ta bilder, det är bara att klicka och klicka med kameran.

Se alla läsarbidrag här:

Mer läsning

Annons