Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxihångel slutademed misshandel

Kvinnan kysste en annan man i taxin på väg hem. Hennes sambo svarade med att dunka hennes huvud i marken och sparka henne ett flertal gånger.

Annons

Den 45-årige mannen döms nu till fängelse i tre månader för misshandel.

Flera personer blev vittnen till misshandeln som skedde på en parkeringsplats på Pettersberg i april.

Paret, som hade varit på krogen, kom hem sent på natten. De var fulla, och båda säger sig ha svaga minnesbilder av vad som hänt.

Kvällen hade i alla fall börjat med en middag hemma och till det rikligt med alkohol, för kvinnans del  en och halv flaska vin. Hon  ville därefter gå ut på krogen, sambon var inte riktigt med på noterna, med följde till slut med.

På väg hem delade de taxi med en annan person. I backspegeln ska 45-åringen ha sett hur kvinnan kysstes med den andre.

Sambon kommer inte ihåg att han ska ha slagit sin kvinna så våldsamt, han blev inte svartsjuk vid tillfället, däremot arg och chockad. Deras eventuella problem brukar de lösa med att prata med varandra, påstod han vid rättegången.

Domstolen anser att det finns tillräcklig bevisning mot mannen, bland annat kvinnans dokumenterade skador och vad vittnena sett.

45-åringen dömdes i april 2006 för misshandel i tre fall till villkorlig dom med samhällstjänst. Eftersom han nu återfallit i brott ska han dömas till fängelse. Våldet mot kvinnan var utdraget och hänsynslöst, dessutom riktat mot en närstående som på grund av berusning varit helt försvarslös, skriver tingsrätten i sin dom.

Mer läsning

Annons