Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka dagen efter sprängningen

En lång kö ringlade utanför Blue Moon Bar på söndagseftermiddagen. Den bestod av lördagskvällens gäster som ville ha tillbaka sina ytterkläder.

Annons
Många köade utanför Blue Moon Bar på söndagen för att få tillbaka sina ägodelar.

Alla fick tillbaka sina jackor och kappor, men först efter att ha gått igenom en kort förhör med poliser på plats. Polisen söker efter vittnen till smällen.

Ingen av de köande gäster som VLT talade med hade sett något, de flesta hade inte ens märkt av smällen.

Utrymningen av restaurangen gick så snabbt att alla fick lämna sina ytterkläder, och en hel del av gästerna hade nycklar och värdesaker i jackorna och kappor.

- Jag fick ringa till brorsan för att komma hem. Mina nycklar låg kvar i kläderna garderoben, berättade Rreze Dautaj, som VLT mötte när hon just hade fått ut sina ytterkläder och talat med polisen.

Men hon, liksom de flesta andra, hade inte märkt något. Musiken var hög och krogen var bara halvfylld av människor.

- Nej, vi märkte inte mycket, men plötsligt slogs ljusen på och vi kördes ut, berättade Kolbäckgrabbarna Jesper Thorén, Patrik Lindberg och Adrian Friberg, som VLT hittade frysande i kön in till Blue Moon Bar.

En annan tjej i kön, som inte ville berätta sitt namn, berättade att hennes kompisar hade stått nära smällen på terrassen.

- Det slog lock för öronen på dem av smällen. Jag stod längre bort och märkte inte lika mycket.

En annan gäst talade om att det hade luktat som fyrverkerirök när de hade körts ut på gatan.

De flesta av gästerna hade åkt hem, men några berättade för VLT att de bara hade dragit vidare till andra krogar i Västerås på lördagsnatten. En liten bomb hade inte förstört deras feststämning.

Mer läsning

Annons