Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsägning om busåkning ledde till våldsamt bråk – pojke döms för olaga hot

Det som började med en tillsägning från en granne om buskörning slutade med ett våldsamt tumult och olaga hot. Nu har en 15-årig pojke dömts till dagsböter av Västmanlands tingsrätt.

Annons

En kvinna boende i ett villaområde i Västerås noterade i våras att en 15-årig grannpojke tillsammans med kamrater roade sig med mopedåkning på gatan. Det var när en i mopedsällskapet åkt förbi med fötterna på styret och kvinnan gick ut och påpekade det olämpliga i beteendet som konflikten tog sin början.

Läs också: Pojke misshandlades inne på dataspelscenter

Det råder delade meningar om vad som hände i tumultet som följde, men klart är att kvinnan fick en hård knuff i bröstet av grannpojken så att hon nästan ramlade baklänges. Klart är också att 15-åringen hölls nere på marken av kvinnan och hennes sambo samt att han uttalade grova hotelser och skrek okvädingsord mot kvinnan. Bland annat sa han att han skulle bränna ned hennes hus och köra över hennes barn med mopeden. Han kastade dessutom en sten i riktning mot henne och sambon som kommit till hennes undsättning.

Pojken åtalades senare för misshandel och olaga hot men döms enbart för den sistnämnda åtalspunkten, olaga hot, till dagsböter på 1 500 kronor. Detta motiverar tingsrätten med att det inte går att fastställa att de kroppsskador kvinnan redogjort för verkligen var en följd av att pojken med flit ville tillfoga henne skada.

Han frias alltså från misshandelsåtalet och grannparets skadeståndskrav ogillas av tingsrätten.

Mer läsning

Annons