Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tji Sotji på sjukan för alla OS-sugna

Är du OS-intresserad? Se till att hålla dig frisk, eller undvik åtminstone lasarettet i Västerås! Där kan du nämligen inte se OS-sändningarna i TV 3 och TV 10.

Annons
Inget OS. Västeråsaren Eero Engvall tvingas kurera sin fot utan OS-sandningarna.

Landstinget har enbart ett grundutbud av tv-kanaler. Där ingår TV 1, 2, 4 och 5, SVT 24, Barnkanalen, MTV och Nickelodeon.

OS-kanalerna TV 3 och TV 10 finns således inte med i tv-uttagen på vårdsalarna och i dagrummen.

– Det skulle kosta landstinget runt en halv miljon kronor att uppdatera tv-utbudet med flera kanaler, säger basenhetschef Jan Hallberg vid landstinget och tillägger:

– Det är inte försvarbart att lägga dessa pengar på några tv-kanaler utan vi lägger dem hellre på annan verksamhet.

Det faktum att direktsändningarna från Sotji går såväl patienter som personal förbi har skapat irritation och besvikelse, inte minst bland patienterna:

– Det här är inte alls roligt. Jag hade tänkt titta på det mesta i OS-väg och det går ju inte nu, suckar västeråsaren Eero Engvall, som sedan drygt en vecka tillbaka ligger på ortopedkliniken med en bruten fotled.

– Det är ju inte alls samma sak att se det bästa i efterhand via SVT eller TV 4, tillägger han.

Även bland personalen har frågan dykt upp:

– Visst, vi är här för att arbeta, men samtidigt blir det alltid någon kort stund över och då hade jag mer än gärna tittat lite på OS. Jag tycker dock mest synd om patienterna och deras anhöriga som nu missar sändningarna, säger en sjuksköterska.

Från politiskt håll är intresset att lägga mer pengar på kanalutbudet på lasarettet inte särskilt stort:

– Jag är den förste att beklaga att det är på det här viset, men jag tycker frågan skall angripas från ett annat håll. Jag är nämligen av uppfattningen att stora idrottsevenemang enbart borde sändas av Sveriges Television eller TV 4, det vill säga i gratiskanalerna, och därmed bli tillgängliga för hela svenska folket, säger oppositionsrådet Torsten Källberg, FP.

Inte heller finanslandstingsrådet Denise Norström (S) är beredd att lägga en halv miljon kronor på ytterligare betalkanaler i lasarettets tv-utbud:

– Måste erkänna att jag inte är riktigt insatt i frågan, men om önskemålet finns i organisationen får de väl komma till styrelsen och äska mer pengar, säger hon.

Mer läsning

Annons