Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv bröt upp skåp – badgäst blev av med bilen

Tre misstänkta stölder har inträffat på Kristiansborgsbadet och Lögarängsbadet i Västerås, enligt P4 Västmanland. En av badgästerna blev av med bilnyckeln och sedermera bilen.

Annons
Arkivbild.

Den senaste stölden inträffade på tisdagen, då en gäst på Kristiansborgsbadet blev av med bilnyckel och bil. Kristiansborgsbadet rekommenderar nu sina gäster att använda säkerhetsskåpen som finns vid receptionen, eftersom de är under uppsikt av personalen.

– Polisen har agerat bra och varit snabba ut med att ta vittnesmål, säger enhetschefen Stefan Tielinen till P4 Västmanland

Att tjuvar riktar in sig mot skåp på badhus är inte nytt. I november dömdes en 22-årig och en 27-årig man för att de systematiskt hade dyrkat upp lås och stulit saker på flera badhus i Stockholms län.

VLT har också skrivit om en antal stölder på badhus i Västerås genom åren. För ett år sedan drabbades minst sex badgäster av stöld genom att deras skåp dyrkades upp. Två av dem fick i samband med det också inbrott i sina bilar som stod parkerade i närheten. I februari i fjol fick en badgäst sina bilnycklar bestulna på Kristiansborgsbadet. Bilen stals och användes senare i en inbrottskupp mot Ica Grytan.

För pluskunder: Inbrottsbilen från Ica Grytan stals från badgäst – badhuschefen upprörd: "Man blir heligt förbannad"

Läs också: Stöld i skåp på Lögarängsbadet

Läs också: Såg en av tjuvarna gå omkring i stulna jackan

Mer läsning

Annons