Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv i våtdräkt fängslas

När tjuven ertappades försökte han - iförd våtdräkt - springa ifrån personalen på Bauhaus. Nu har han dömts för stöld.

Annons

Det var den 8 maj i år som larmbågarna tjöt på Bauhaus Erikslund. En 41-årig man från Eskilstuna lämnade butiken springande med personal hack i häl. Efter en stund kunde han gripas och varor för nästan 10000 kronor tas i beslag utmed hans flyktväg.

Vid gripandet visade det sig - som sagt - att han bar våtdräkt. Enligt polis och åklagare var det för att kunna pressa in skrymmande varor mot kroppen så inte stölden avslöjades av att hans kroppsform blev alltför misstänkt.

41-åringen själv hävdade att han lider av svåra njurproblem och våtdräkten blev han ordinerad av läkare utomlands för att hålla njurtrakten varm.

Åklagaren kunde dock skjuta den förklaringen i sank, dels med ett vittnesmål från en erfaren överläkare och njurspecialist, dels utifrån det faktum att 41-åringen ertappades med en våtdräkt vid ett liknande inbrott i Stockholmstrakten som han dömdes för 2008.

Hans fingeravtryck fanns på delar av stöldgodset och det gör också att 41-åringen kan dömas mot sitt nekande, anser tingsrätten som ser allvarligt på det faktum att han har tre tidigare stölddomar sedan 2008.

Straffet blir två månaders fängelse och skadestånd till Bauhaus på drygt 7500 kronor, alltså de stulna varornas pris exklusive moms. Egentligen är straffvärdet högre, anser tingsrätten, men det uppvägs av att 41-åringen även döms till utvisning i fem år efter avtjänat fängelsestraff.

Mer läsning

Annons