Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvade bakom mjöl

Med väskan full av doftspray och hårfärg gömd bakom mjölet lämnade de butiken. Ny döms en kvinna för snatteri.

Annons

Det var i slutet av förra sommaren som en 45-årig kvinna från Västerås och hennes 20-årige besökande släkting gick in på City Gross för att handla mjöl. Kvinnan berättar att hon inte haft för avsikt att stjäla något utan att hon tänkte betala för den hårfärg och doftspray som pojken ville köpa. När de kom till kassan hittade hon inte sprayen och färgen och frågade vart pojken gjort av dem. När han inte svarade betalade hon mjölet och gick ut.

Utanför affären märkte hon att hennes släkting hade gömt grejerna i vagnen och i hennes väska. Hon berättar att det gjorde henne mycket arg.

Butikskontrollanten berättar däremot att hon sett kvinnan ställa hårfärgen bakom mjölet i vagnen. När de kom till doftsprayerna gick kvinnan undan, såg sig om, och stoppade dem i en påse i sin väska. I kassan visade de en mjölpåse för kassörskan och betalade för de som fanns i vagnen. När 45-åringen och släktingen lämnat butiken legitimerade sig butikskontrollanten och bad att få se varorna.

Tingsrätten går på kontrollantens version av historien då hen inte hade någon anledning att hitta på händelsen. Den 45-åriga kvinna döms för snatteri och straffet blir 40 dagsböter á 50 kronor och 500 kronor till Brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons