Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar misstänks varit på stöldturné

I bilen fanns gps, kartor, adresser och specialverktyg. Var det en Sverigeturné av villainbrott som fick sitt slut i Västerås i helgen?

Annons

Det var vid 20-tiden i lördags kväll som två män från ett östeuropeiskt land, 28 och 23 år gamla, greps i Hökåsen av polis.

Grannar hade larmat sedan de sett en man gå runt på villatomterna. Mannen greps och även hans kompanjon, som väntade i en bil, parkerad vid affären i Hökåsen.

När bilen söktes igenom fann polisen specialverktyg och noteringar om tänkbara brottsplatser, berättar vakthavande befäl Roger Götheden.

– Allt talar för att de är tagna under en omfattande stöldturné. Det var mycket bra att grannar i Hökåsen ringde polisen. Förmodligen har många villaägare nu besparats lidande.

Männen är misstänkta för förberedelse till grov stöld och sitter nu anhållna.

Genom adresser som hittades i bilen ska polisen försöka kartlägga männens väg genom landet och se om det går att styrka fullbordade stölder på andra platser.

– Det är inte otroligt att flera än de här två är inblandade, säger kriminalinspektör Stefan Forsberg.

Han bekräftar att fynden i bilen visar tecken på att vara en organiserad rekognoscering och förberedelse för inbrott i villor.

På söndagskvällen hade männen inte gjort några medgivanden.

Mer läsning

Annons