Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog inte skållad tvååring till sjukhus - får fängelse

Den tvåårige pojkens hand var svårt brännskadad. Men varken hans mamma eller styvpappa tog honom till sjukhus. Nu döms de till fängelse.

Annons

Det var i juni 2011 som den tvåårige pojkens hand skållades. Den 24-åriga mamman hade ett halvår tidigare flyttat från Västerås till Stockholm och sin nya 32-åriga pojkvän. En kväll skållades tvååringens hand så illa att den svullnade upp till dubbel storlek. Ändå tog varken mamman eller styvpappan honom till sjukhus.

Vid en läkarundersökning hittades också över 70 olika skador på tvååringen och både mamman och styvpappan åtalades för misshandel. Hovrätten finner dock precis som tingsrätten att det inte går att bevisa att den 24-årige mamman eller den 32-årige pappan misshandlat tvååringen.

Tingsrätten dömde pojkens mamma till ett års fängelse för att grov misshandel eftersom hon inte tagit tvååringen till sjukhus trots att han var i uppenbart behov av vård. Hovrätten gör samma bedömning, men anser att även styvpappans ansvar var sådant att han var skyldig att se till att pojken fick vård. Därför döms även han till ett års fängelse för grov misshandel.

Tvååringen bor nu med sin pappa i Västerås.

Mer läsning

Annons