Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomten gjorde ett sista besök

”Vi äro musikanter...” sjöng Gullevi Ågren från Västerås Folkdansgille när julen dansades ut på Vallby friluftsmuseum på torsdagen.

Annons

Ett 30-tal förskolebarn med fröknar från bland annat Solgårdens montessoriförskola gick i ring runt på torget där. Runt själva granen var det för mycket snö för att dansa.

- Att dansa ut julen är början på något nytt, även om det i sången säger att julen varar ända till påska, säger Gullevi Ågren som väljer att bryta mot den allmäna traditionen och själv ha kvar granen till sin födelsedag senare i januari.

Mest populärt bland barnen på Vallby var nog i alla fall tomten som kom på ett sista besök den här vintern och delade ut klubbor.

Framför den stora granen på torget i Rönnby sjöngs julen ut. Bosse Ström ledde de samlade bland annat i Räven raskar över isen.
Elin Fahlman och Thea Barnelius, 4 år, tycker det är dåligt att julen är slut, men tycker ändå att det var kul att sjunga när de äldre på Mötesplatsen och förskolan på Rönnby hade julgransplundring tillsammans på torsdagen.
Bosse Ström agerade allsångsledare när julen skulle sjungas ut på Rönnby. De äldre på Mötesplatsen och förskolan gjorde gemensam sak.

Mer läsning

Annons