Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplön för Mimers nya vd

Mimers nya vd Anders Nordstrand hör till de bästa betalda av landets kommunala bostadstoppar. Men hans företrädare på posten tjänar ännu mer efter att ha lämnat Västerås.

Annons
Lönelyft. Anders Nordstrand, vd för Mimer, tjänar mer än snittet för en kommunal bostads-vd. Det visar en kartläggning som tidningen Hem & Hyra har gjort.  Foto: Mimer

Västerås. Det är tidningen Hem Hyra som har kartlagt lönerna för 279 verkställande direktörer i kommunala bostadsbolag.

Mimers vd Anders Nordstrand tjänar 110 000 kronor i månaden vilket ger honom en delad elfte plats i löneligan. Det är klart högre än genomsnittslönen på 69 000 kronor bland vd:arna.

Anders Nordstrand som tillträdde som vd i höstas tycker att lönen är rimlig.

– Det är en marknads- mässig lön. Det är inte jag som sätter lönen. Det gör ägarna och styrelsen men jag är väldigt nöjd med min lön, säger Anders Nordstrand.

Ni har höjt hyrorna. Vad tror du Mimers hyres- gäster säger om din lön?

– Det är ett offentligt företag och det är klart att sådana frågor är intressanta på ett eller annat sätt. Men jag kommer förhoppningsvis att bidra till en bra utveckling för Mimer med mer bostäder, underhåll och långsiktigt prisvärda bostäder.

Han får dock se sig slagen av Fredrik Törnqvist som i höstas lämnade Mimer för en ny vd-post i Stångastaden, Linköping. Fredrik Törnqvist är tvåa i löneligan med 130 000 kronor. Men det var inte för pengarnas skull han bytte jobb.

– Jag hade varit 14 år på Mimer och bytte för min egen utvecklings skull.

Mer läsning

Annons