Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torpet var fullt av stöldgods

Polisen trodde att de skulle hitta en stulen bil. I stället fann de ett torp med stöldgods. Nu har en 23-årig och en 49-årig man dömts för häleri.

Annons

Det var i slutet maj som en polispatrull började att följa efter en bil som betedde sig underligt. Så småningom hamnade poliserna vid ett torp utanför Västerås som man fick tillstånd att göra husrannsakan i.

I torpet fanns en rad stulna hushållsmaskiner, bland annat en köksfläkt och en diskmaskin. Maskinerna hade några dagar tidigare stulits från en byggarbetsplats på Erikslund.

Ytterligare stöldgods hittades i granntorpet. Den 23-årige mannen förklarade för tingsrätten att han fått stöldgodset som betalning av den 49-årige mannen som tillfälligt bodde i torpet.

49-åringen ville dock inte kännas vid stöldgodset och sa till tingsrätten att han inte förstod varför 23-åringen sagt att han varit inblandad.

Tingsrätten håller med om att det inte finns några bevis som binder 49-åringen till stöldgodset och friar honom därför för häleri av hushållsmaskinerna. Däremot hittades även en stulen såg i torpet, en såg 49-åringen förstått var stöldgods. Han döms därför till en månads fängelse. Förutom häleriet döms han även för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

23-åringen, som erkänt att han tagit emot stöldgods, döms till villkorlig dom för häleri.

Mer läsning

Annons