Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka vid Fryxellska skolan – Stora gatan stängdes av, rattfylla misstänks

Stora gatan stängdes av mellan Cityringen och Oxbacken under någon timme på tisdagskvällen efter en trafikolycka.

Annons
Ambulans och räddningstjänst kom snabbt fram till bilen, som hamnade tvärs över vägbanan i riktning västerut från centrum.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Stora gatan sedan en bilist av någon anledning förlorat kontrollen över sitt fordon och kört in i en stolpe mitt i vägbanan och därefter hamnat tvärs över vägbanan i ut från centrum mot Oxbacken. Larmet om olyckan inkom vid 18-tiden.

Eftersom stolpen som blev påkörd innehöll elektriska installationer och lutade över körbanan västerut beslutade man av säkerhetsskäl att stänga av Stora gatan mellan Västra Ringvägen och Oxbacken. Man inväntade personal från Mälarenergi som kunde säkra stolpen för att se till att det inte var någon fara.

Bilisten, en man i 40-årsåldern, blödde från sår och fördes i ambulans till sjukhus för omplåstring. Misstankar om alkohol- och/eller drogpåverkan uppstod, mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet som detekterar alkohol i utandningsluften. Eftersom han fördes till sjukhus passade man på att ta blodprov och andra prov.

De resultaten visar senare om misstankarna om drograttfylleri och/eller rattfylleri till följd av alkohol hade fog för sig eller inte. Däremot stod det omgående klart att han saknade körkort, och han rapporterades för grov olovlig körning.

Vägen var åter framkomlig någon timme efter olyckan sedan stolpen säkrats. Under tiden hade det blivit ganska besvärliga trafiksituationer i riktning västerut då trafiken nödgades ta vägen över Kristinagatan-Jakobsbergsgatan och sedan förbi Oxbackens centrum.

Räddningstjänsten inspekterar stolpen – trafiken ut från centrum västerut på Stora gatan stoppades under tiden.

Mer läsning

Annons