Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på hälsomässan

Många lät sig inspireras på Hälsomässan på ABB Arena Rocklunda i helgen.

Annons

Intresserade fick lära sig hur thaimassage och magnolia-spa fungerar. En del trängdes kring ståndet med magiska doftljus andra ville göra blodanalys och testa jadenstenmassage där infraröd värme masseras in i ryggmuskulaturen. Överallt lät sig västeråsarna masseras samt köade för information om kroppsvård. Några testade olika ansiktsbehandlingarna. Där det fanns gratisprover att hämta som c-och b-vitaminer i brusform blev köerna extra långa.

En del av besökarna passade på att kolla blodtrycket, blodsockret, blodfetten och muskelmassan när de ändå var på plats. När det är mässa passar folk på att handla också. I stånden såldes en rad olika saker som hudvårdsprodukter, hälsobröd, gammaldags hostmedicin, honung, sylt, smycken och smink.

Det fanns inte bara aktiviteter för vuxna. Barnen fick springa av sig överksottsenergi genom att testa springcykelbanan eller jaga ballonger.

Seminarierna lockade. Kostexperten Fredrik Paulun berättade om ISO-dieten och Zarah Öberg föreläste om kost, motion och livsstil medan Göran Smith pratade om vikten av att hitta rätt i hälsodjungeln.

Totalt samlades 10 000-tals besökare i arenan för att besöka mer än 150 företag och 300 experter från såväl Hälso- som Villafamiljenmässan.

Mer läsning

Annons