Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre anhållna för skottlossningen på Tessingatan

Artikel 4 av 20
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

Två personer, födda 1995 respektive 1996, greps och anhölls strax efter lunchtid av jouråklagare, skäligen misstänkta för skottlossningen på Tessingatan tidigt i lördags morse, där en 22-åring skottskadades allvarligt. Senare har ytterligare en man anhållits.

Annons

Det var strax efter lunchtid på söndagen som två män greps. De nekar i de inledande förhören till att ha begått något brottsligt.

Polisens förundersökningsledare, Johan Håvedal, vill inte gå in närmare på varför sökarljuset riktades mot just de här två personerna, mer än att det handlat om klassiskt polisarbete:

– Precis, vi har vägt samman alla uppgifter vi fått in vi bland annat förhör och tips och till slut slog vi till, säger han.

Det var vid 03-tiden i lördags morse som larmet kom från korsningen Tessingatan/Brahegatan. Närboende hade hört något som liknade skottlossning och larmade band annat polisen. Sedan dess har ett 20-tal poliser varit verksamma i utredningen som strax efter lunch under söndagen nådde ett genombrott.

De båda anhållna ynglingarna, 21 respektive 22 år, är inte kända av polisen sedan tidigare:

– Nej, vad jag förstår så har vi inte haft med dessa att göra tidigare, men jag har heller inte detaljkunskapen om de anhållna, säger Johan Håvedal.

Senare under eftermiddagen kunde alltså åklagaren anhålla ytterligare en man.

– I förhör med de män som anhölls tidigare idag har det framkommit uppgifter som ledde till att vi kunde anhålla en tredje person nu för några timmar sedan, säger förundersökningsledare Johan Håvedal på söndagskvällen.

Polisen kan inte kommentera kopplingarna mellan de tre anhållna männen.

Den 22-årige man som skadades allvarligt vid skottlossningen har under söndagen varit fortsatt nedsövd och har därför inte kunnat höras av polisen.

Under måndagen kommer de anhållna att förses med försvarare och förhören kommer att fortsätta:

– Vi får se vad det leder till, om åklagaren väljer att gå till häktning i ärendet, slutar Johan Håvedal.

Läs mer: Skottlossning i centrala Västerås under natten – en person allvarligt skadad

Läs också (För Plus-kunder): Nya vittnesuppgifter från skottlossningen: "Mannen släpades in i en bil som försvann från platsen"

Alla artiklar i
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Annons