Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bröder hoppade på okänd

Tre bröder doms för att ha misshandlat en man utanför restaurangen Å. De nekar till brott men domstolen tror på offret.

Annons

Männen möttes på krogen en marskväll 2007. De tre bröderna hade druckit mycket. En man hade tagit några öl efter jobbet med sina kollegor. I kön till garderoben på Å möttes de.

Mannen såg att en bekant till honom hade skallats blodig. Han gick då till dörrvakten och bad honom ta itu med bröderna som påstods ha skallat mannen.

Efter skiljer sig männens historier. Mannen påstod att han vid två tillfällen blev påhoppad av alla tre bröderna ute på stan. En av bröderna påstår att han slog mannen i självförsvar medan de andra tre nekar till anklagelsen.

Mannen som blev slagen har flera vittnen på sin sida. Bland annat dörrvakten som kände igen bröderna, som var stökiga tidigare på kvällen. Tingsrätten tror på historien att bröderna tillsammans hoppade på mannen två gånger.

Två av bröderna döms till samhällstjänst. Mellanbrodern får spendera fem månader i fängelse. Han blev dessutom dömd för att ha kört på en man med sin bil när han saknade körkort. Han ska ha smitit från platsen och offret fick spendera tio dagar på sjukhus och lider nu av kronisk smärta.

Mer läsning

Annons