Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tros ha lurats på hundratusentals kronor – bedragarna ville ha bilen och husvagnen också

Polisen misstänker att en man i 70-årsåldern från Västerås kan ha lurats på hundratusentals kronor. Allt avslöjades när bedragarna återkom – och ville ha mannens bil och husvagn också.

Annons

Detaljerna kring det omfattande bedrägeriet är ännu oklara eftersom polisen inte kunnat tala ordentligt med den man som man misstänker ha blivit utsatt för upprepade och omfattande bedrägerier.

Klart är dock att stora summor pengar på något sätt försvunnit från mannen – kanske hundratusentals kronor. Klart är också att bedragarna inte verkar ha nöjt sig med att på något sätt och under någon förespegling – oklart hur – lurat mannen på pengar. De ville ha hans tillhörigheter också.

Enigt vad polisen kunnat pussla ihop med ledning av den anmälan som gjorts, har bedragarna utgett sig för att representera en bank, och för att mannen skulle få låna pengar av banken skulle han få sätta sin bil och sin husvagn i pant.

På något sätt har de förmått mannen att köra iväg till en namngiven bensinmack i Västerås med bil och husvagn. Där skulle han enligt bedragarnas instruktioner ha lämnat över nycklarna i ett kuvert till mackpersonalen, där skulle sedan representanter från banken hämta kuvertet med nycklarna.

Personalen på macken var dock mycket frågande när mannen dök upp under tisdagen och det slutade med att mannen polisanmälde det hela. Men han tycks ändå ha lämnat nycklarna på macken – där det tycks som om någon senare hämtat kuvertet.

Genom en slump körde mannens son under onsdagsmorgonen förbi den aktuella macken och såg faderns bil och husvagn stå parkerad där. Bilen och husvagnen kördes i säkerhet.

Nu återstår för polisen att ta reda på hur det kom sig att mannen utan att fatta misstankar ha blivit av med så mycket pengar. Dessutom återstår det att reda ut detaljerna kring det mystiska handhavandet av nycklar. Polisen hoppas på övervakningsfilmer från macken som kan visa vem som varit inne på macken och hämtat nycklarna.

Polisen måste också reda ut hur det kommer sig att bedragare som lyckats lura ifrån en människa flera hundratusen kronor återkommer för att försöka bemäktiga sig så lätt spårbara föremål som en bil och en husvagn.

Mer läsning

Annons