Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen ned för glasflaskor

Att sälja öl i glasflaskor under Cityfestivalen var en dålig idé, anser flera VLT-läsare efter att ha sett Fiskartorget täckas av glaskross. Och Pluto, som stod för bartältet, hade egentligen hellre använt PET-flaskor.

Annons
Stadsparken, skräp efter Västerås City Festival

– Vi ansökte om att få servera starköl på plast-PET. Men vi fick avslag med hänvisning till de lokala riktlinjerna. Man får bara sälja mellanöl på festivalen, säger krögaren Patrik Redebrandt.

Och Spendrups, som är Plutos leverantör, har inte mellanöl på plastflaska.

Men de har väl på fat? Varför serverade ni inte i plastmuggar i stället?

– De flesta festivaler i Sverige håller på att frångå det. Flaskor är bättre både hanterings- och kvalitetsmässigt. Kunden vet till exempel alltid vad han får.

Flera läsare påpekade också att det var ont om papperskorgar.

– Ändå köpte vi flera nya på lördagen. Men jag tror att de syntes dåligt eftersom det var så mycket folk.

Vidtar ni några åtgärder till nästa år?

– Vi utvärderar alla svaga punkter och försöker förbättra oss.

Tony Svensson ansvarar för kommunens renhållning av festivalområdet i centrum. Han håller med om att årets festival var skräpig, men menar att det beror på att så många människor var i omlopp – 15 000 personer varje dag, enligt arrangörerna.

– Att skylla på krögarna är fel. De släpper inte ut folk från sina områden. Det glas som är utspritt beror på vanliga personer som släpar med sig egen dricka. Sedan har de svårt att hitta till papperskorgarna, säger Tony Svensson.

Mer läsning

Annons