Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två års fängelse för kokain

En 21-årig västeråsare döms till, i praktiken, nästan två års fängelse för att ha haft drygt 80 gram kokain. Två av hans kamrater frias helt från misstankar om narkotikabrott.

Annons

En fjärde man, även han 21 år gammal, döms till låga dagsböter för att ha haft en mindre mängd hasch på sig i den kiosk han har i Västerås.

Det var den 10 januari i år som polisen slog till efter en tids telefonavlyssning mot den nu fängelsedömde 21-åringen. Han var då villkorligt frigiven sedan maj 2012 efter att ha dömts för narkotikabrott.

21-åringen hade då praktikplats i sin jämnårige kamrats kiosk och då han stoppades sprang han från en bil där han och kioskägaren färdades. Han kastade ifrån sig påsar med några gram kokain, senare hittade polisen drygt 80 gram kokain i hans bostad.

Två kamrater till den senare fängelsedömde åtalades också.

Tingsrätten fann dock att det endast var den förstnämnde 21-åringen som kunde överbevisas om att ha hanterat drygt 80 gram kokain som han avsåg att sälja större delen av.

Kioskägaren dömdes för att han haft en mindre mängd cannabis för eget bruk i kiosken, men frias helt från att ha handskats med något kokain. De båda kamraterna friades också.

Inget tyder på att narkotika sålts i kiosken.

För den kokaindömde såg tingsrätten allvarligt på att han återfallit i narkotikabrottslighet. Han döms därför till ett och ett halvt års fängelse, plus förverkande av drygt fem månader villkorligt medgiven frihet.

Mer läsning

Annons