Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till sjukhus efter trafikolycka

(Uppdaterad 13.10) Två fördes till sjukhus och riksväg 56 är avstängd norr om Kvicksund efter en olycka norr om Rytternekorset.

Annons

Det var strax före 07.30 på tisdagsmorgonen som olyckan inträffade strax norr om Rytternekorset vid Lagersberg då en lastbil och en personbil krockade. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

- Lastbilschauffören har förts till sjukhus i ambulans. Han verkade inte ha några större skador. Personbilsföraren fick klippas loss av räddningstjänsten, men var vid medvetande, säger Maria Rupla vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Den 46-årige lastbilschauffören hade enligt preliminära bedömningar lindriga skador. Den 51-årige bilisten fördes till Västmanlands Sjukhus Västerås för vård.

Enligt akutmottagningen är hans skador inte lindriga, snarare svåra, men inte livshotande.

Efter olyckan har vägen under långa perioder varit helt avstängd förbi olycksplatsen, först på grund av räddningsarbetet, därefter på grund av att lastbilen inväntar bärgning.

 Alternativ framkomlighet fanns via gamla vägen Nyckelövägen-Horn-Stora Åsby. Trafikanter norrifrån använder med fördel länsväg 252 som inte berörs av olyckan.

Rytternekorset är korsningen mellan riksväg 56 och början av länsväg 252 mot Kolbäck-Hallstahammar samt länsväg 527 mot Rytterne.

Mer läsning

Annons