Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksam koppling mellan Bjurhovdarån

För ett par veckor sedan rånades en kvinna med barnvagn. Nu har två unga män rånats på samma plats. Polisen är tveksam till ett samband mellan händelserna.

Annons

Det är oklart om det finns något samband mellan de senaste händelserna på Bjurhovda.

– De har inträffat på samma plats, men vid olika tidpunkter, säger Lotta Rudolfsson på polisen.

Det var på kvällen den 24 oktober som en kvinna med barnvagn rånades av tre personer. De passerade henne på Österleden efter att hon varit på Coop Stjärnan och handlat tillsammans med sin tvåårige son.

Två av männen tog ifrån henne barnvagnen, medan den tredje hotade henne. Rånarna fick med sig ett par hundralappar, betalkort och en bilnyckel.

I helgen var två män i 25-årsåldern på väg hem tidigt på söndag morgon. En av dem misshandlades och rånades på en kasse öl. Även den här gången var det tre gärningsmän som stod för rånet.

– Vi har inga vittnen till någon av händelserna, även om ingen sett själva händelsen så kan det finnas någon som sett saker i närheten som kan leda utredningen framåt. Männen i helgen hade passerat Skiljebo centrum, och där kanske någon till exempel stått på en balkong och iakttagit något, säger Rudolfsson.

I närheten blev en 17-årig flicka utsatt för ett våldtäktsförsök den 27 oktober. Inte heller i det fallet finns någon misstänkt.

I samtliga fall har gärningsmännen flytt mot Skiljebo, under gångtunneln vid Norrleden.

Polisens tipsnummer är 114 14.

Mer läsning

Annons