Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades köpa mobiler - till andra

Under dödshot tvingades 18-åringen teckna abonnemang och ta ut telefoner - annars skulle han skjutas. En jämnårig yngling är nu misstänkt för dådet.

Annons
Under dödshot tvingades 18-åringen, till vänster, teckna mobilabonnemang i sitt namn - mobiler som andra personer skulle ha.

På tisdagen åtalades han för utpressning, försök till utpressning och övergrepp i rättssak.

Det var den 21 mars som 18-åringen tvingades gå runt till flera mobiltelefonbutiker och försöka få ut så många Iphones som möjligt. I en butik lyckades han få ut två - trots expeditens tvekan. Han frågade 18-åringen flera gånger om det verkligen var han som skulle ha telefonerna. 18-åringen hade nämligen uppträtt mycket nervöst.

En annan expedit vägrade att sälja abonnemangen till 18-åringen. Han förstod att allt inte stod rätt till och sa att det krävdes en åldersgräns på 21 år för inköp.

18-åringen hade tidigare i vintras mött den åtalade på en fest, och den 21 mars blev 18-åringen ombedd att komma till city. Den åtalade - som då berättade att han var medlem i Black Cobra - tog med honom till Skrapans parkeringsgarage och där fick han veta vad som gällde. Den 18-åtalade han också med sig tre kompisar som stod en bit därifrån och iakttog deras samtal.

Efter ”shoppingturen” fick 18-åringen frågan om han hade pengar på sitt konto. Han svarade nej, men det trodde inte den åtalade på. 18-åringen tvingades då ta fram sitt kort och slå in koden. På kontot fanns endast två kronor.

Innan den åtalade försvann blev 18-åringen varnad för att ringa polisen. Gjorde han det, skulle han dö. Trots hotet kontaktade han en kompis som i sin tur ringde 18-åringens pappa. 18-åringen var då mycket rädd och chockad. Han bor inte längre kvar i Västerås av rädsla för att möta den misstänkte och hans kompisar igen.

Den misstänkte nekar till brott. Polisen kom honom på spåren genom att studera filmer och bilder från butikernas övervakningskameror.

Han har suttit häktad sedan den 6 april - den 25 april inleds rättegången.

Mer läsning

Annons