Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingades nödlanda i Danmark

Planet som västeråsfamiljen Olén-Larsson åkte hem från Spanien med, tvingades nödlanda och bogseras in - av en traktor. 

Annons
Planet som familjen reste i.

Västeråsfamiljen Göran Larsson, Pia Olén och barnen efter en veckas semester i Almeria i Spanien, på väg hem lagom till Power Meet. Efter drygt två timmars flygfärd meddelade piloten att de skulle bli tvungna att nödlanda i närheten av Köpenhamn. En passagerare hade blivit akut sjuk. 

- Någon ropade i högtalarna och frågade om det fanns någon läkare på planet. De som jobbade på planet verkade ganska ansträngda, säger Göran Larsson.

En kvinna som var sjuksköterska fick gå fram och hjälpa till. På marken möttes planet upp av ambulanser och den sjukdomsdrabbade personen lastades av.

Innan flygplanet kunde lyfta igen fick det bogseras in från landningsbanan för att hämta nytt bränsle. Bogseringshjälpen som fanns till hands var en traktor.

- Jag tror att det var en flygplats som inte användes så ofta. Piloten sa att det var första gången i hans karriär som han hade varit med om att få flyget bogserat av en traktor, säger Göran.

Efter lång väntan kunde planet lyfta och familjen kunde komma vidare till Arlanda. Enligt flygkapteten klarade sig den sjuka passageraren bra. Familjen hann hem till Power Meet. Slutet gott, allting gott.

VLT har försökt nå Solresor, som familjen flög med, för en kommentar.

Göran Larsson och Pia Olén.

Mer läsning

Annons