Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man ska ha stulit konjak och utdelat dödshot – åtalas för fem brott

En ung man från Västerås ska ha stulit en flaska konjak från Systembolaget på Norra Backa i Borlänge och sedan misshandlat och dödshotat en annan man.
Nu åtalas han misstänkt för totalt fem olika brott. Mannen erkänner ett av dem och förnekar resten.

Annons

En ung man har åtalats misstänkt för att ha stulit en flaska konjak på Systembolaget i Borlänge, samt för att vid samma tillfälle ha misshandlat och dödshotat en annan man. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Västerås. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad brott, begångna i Borlänge, Falun och Västerås.

Den 5 december i fjol ska mannen ha befunnit sig på Norra Backa i Borlänge och då stulit en flaska konjak från Systembolaget. Flaskan ska ha varit värd 449 kronor.

Vid samma tillfälle, inne på Systembolaget, ska mannen även ha misshandlat en annan man genom att riva och slå honom på kroppen och i ansiktet. I samband med detta ska han även ha sagt till mannen att han skulle döda honom.

Mannen åtalas nu misstänkt för misshandel, olaga hot samt ringa stöld. Han erkänner ringa stöld med förnekar brott i övrigt.

Han åtalas även för två brott som ska ha begåtts vid två andra tillfällen.

Enligt åtalet ska mannen, den 13 juli i fjol, ha haft 0,58 gram cannabisharts, som är narkotikaklassat, på sig när han vistades på en plats i Falun. Han åtalas därför misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Ett par veckor senare, den 21 augusti i fjol, ska mannen olovligen ha tagit kläder och andra varor från en affär i Västerås. Värdet på varorna uppgick till 2 232 kronor. Mannen åtalas misstänkt för stöld och förnekar brott.

Mer läsning

Annons