Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppretade hyresgäster lämnade över lista

Minst ett 50-tal uppretade hyresgäster trängdes i Rikshems kontor för att lämna över en protestskrivelse mot hyreshöjningar.
– Vi är inte rika! Vi har inte råd! ropade flera av de protesterade i trängseln.

Annons
Fullt på kontoret. Rikshems hyresgäster överräckte en protestlista. Det var många ville lämna över den långa namnlistan, men till slut blev det Johanna Birgersson som räckte över den till Rikshems fastighetschef Rigder Nylund. ”Alla har inte råd med så höga hyror”, sa hon. Foto: Per G Norén

Vetterstorp/Pettersberg. Det gäller 149 lägenheter på Karlavagnsgatan på Vetterstorp, där Rikshem vill höja hyran med mellan 65 och 75 procent. Bostäderna ska rustas och stambytes.

– Jag ska få en höjning på 65 procent. Det blir en höjning med 3 000 kronor i månaden, berättade Johanna Birgersson, som undrade hur hon skulle ha råd.

Ännu mer upprörd var hyresgästen Afshin Suleiman:

– Min lägenhet är fin. Ändå ska den rustas och min hyra på omkring 4 000 ska bli 7 000 i månaden!

Protestlistan var lång och en majoritet av hyresgästerna hade undertecknat. Flera av de protesterande hade inte hunnit skriva på tidigare och passade på att göra det i sista stund.

– Är raderna på listan slut? Då kan du skriva ute i kanten, sa Stefan Vetterlund, som samlade in de sista namn-underskrifterna.

Rigder Nylund, Rikshems fastighetschef i Västerås, tog emot listan och fick länge stå och argumentera med sina uppretade hyresgäster.

– Det handlar om omfattande renovering och hyrorna är dessutom inte färdigförhandlade än, sa Rigder Nylund.

Rikshem

Mer läsning

Annons