Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen fortfarande avspärrad - chaufförer fast hela natten

Hela natten har polisen stått vid avspärrningarna längs gamla Stockholmsvägen, länsväg 693, där en skåpbil med explosionsartat innehåll började brinna på onsdagseftermiddagen.

Annons

Ingen har ännu kunnat gå fram till bilen som fick brinna tills den slocknade av sig själv eftersom det var för farligt för brandmännen att närma sig fordonet.

- Tanken är att avspärrningen ska vara kvar till klockan 14, tills polisen häver den, säger Fredrik Eriksson, brandingenjör vid Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Förutom den eldhärjade skåpbilen blev en annan bil kvar på platsen. Bilarna ska bärgas efter att avspärrningarna tagits bort. Så länge avspärrningarna finns kvar leds trafiken om.

Peter Andersson som kör lastbil blev emellertid fast på vägen utanför avspärrningen större delen av natten. Han kör en tung transport med brodelar som ska fraktas från Västerås hamn till Barkarby. Eftersom lasten är extra bred har han ett specialtillstånd för att få köra på vägen och den nu avspärrade sträckan är den enda väg han kan ta.

Han visste inte om att vägen var stängd och vid ettiden natten till torsdag kunde han konstatera att han inte kom längre. Nu får han och kollegan i en annan lastbil vänta kvar tills vägen är körbar igen.

- Fordonen är 40 meter långa och kan inte vända om, säger Peter Andersson.

Mer läsning