Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaken efter 16 dagars medvetslöshet

17-årigen som skadades allvarligt i fallolyckan på Östra ringvägen under Power meet har nu vaknat efter 16 dagars medvetslöshet. - En fantastisk känsla, säger pojkens pappa.

Annons

Den 17-åriga pojken från Kungsör flyttades i lördags morse från neurointensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala, till Västerås cantrallasarett, i en ambulanshelikopter. I går vaknade pojken till för första gången sedan olyckan, efter 16 dagars medvetslöshet.

- Han reagerade och kände igen mig, det var en fantastisk känsla att få uppleva, säger pappan till 17-årigen.

Pojken ligger fortfarande i respirator på intensivvårdsavdelning. Pappan säger att de ännu inte vet om och när pojken kommer att återhämta sig.

- Det är en lång väg att vandra fortfarande. Tiden får utvisa hur det går. Vi håller tummarna, det är det enda vi kan göra, säger pappan.

Det var den 9 juli som två 20-åringa män från Västerås och 17-årigen från Kungsör föll genom en takkupol på ett studentboende på Östra ringvägen. Förutom benbrott och en punkterad lunga klarade sig 20-åringarna utan allvarligare skador. Värre var det däremot för 17-åringen som fick svåra skallskador av fallet fem meter ner i ett betonggolv nedanför.

Mer läsning

Annons