Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väktare skyddar hotade elever på gymnasieskola

Efter att två elever utsatts för hot och misshandel på Rudbeckianska gymnasiet har skolan tagit in en väktare som skydd.

Annons

Det var i måndags som en man dök upp på Rudbeck i Västerås och både hotade och lindrigt misshandlade en kille och tjej som går på skolan.

Läs mer här: Elever misshandlades på skola

Mannen som misstänks för brotten är en före detta elev på skolan som även tidigare har varit i bråk med en av de två drabbade eleverna. Av den anledningen finns också ett kontaktförbud mellan mannen och eleven.

– Därför har vi fattat beslutet att ta in väktare, för att säkra de här två eleverna så länge de vistas på skolan. Det är ett beslut taget i samråd med kommunens säkerhetsansvariga, berättar gymnasiets rektor Magnus Klingberg som också noga påpekar att detta är en riktad insats och att det inte finns någon annan hotbild mot andra elever eller resten av skolan.

Berörd personal, elever och föräldrar kring de drabbade ungdomarna är informerade om händelseutvecklingen. Något stormöte har inte hållits på skolan då man befarar att det skapar mer oro än trygghet.

– Det är en diskret bevakning i anslutning till elevernas klassrum. Naturligtvis är det en jättejobbig och obehaglig situation för personerna i fråga så vi vill bara få dem att känna sig så trygga som möjligt utan att göra en alltför stor affär av det, säger Magnus Klingberg.

– I övrigt försöker vi följa ärendet för att se hur polis och åklagare agerar. Utifrån det fattar vi beslut från dag till dag om väktaren behövs, fortsätter han.

Måndagens händelse på Rudbeckianska gymnasiet är polisanmäld av både de inblandade och av skolan.

Mer läsning

Annons