Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väktarens läpp lossnade i överfallet

Överfallet på hotellväktaren fastnade på bild. ”Han är chockad”, säger Stefan Forsberg vid polisens krimjour.

Annons

Det var på torsdagsmorgonen, strax före klockan 06, som den 39-årige väktaren skulle avhysa en man som inte bodde på First Hotel Plaza. Mannen gick till attack och bet väktaren hårt i läppen, så hårt att en köttklump lossnade.

Väktaren har fått lämna lasarettet och ska återigen höras av polisen.

- Väktaren kände inte igenom honom, säger Stefan Forsberg.

Vad gör ni nu?

- Vi håller på och studerar bilderna. Attacken syns bra.

Är mannen en fara för allmänheten?

- Jag kan ju inte säga att han inte är det. Men jag tror att han gick på väktaren i egenskap av myndighetsperson, säger Forsberg.

Förutom väktaren fanns även en i hotellets frukostpersonal i matsalen. Enligt hotelldirektör Sussie Ax mår den drabbade anställda förhållandevis väl efter händelsen. Hotellet hade under morgonen informationsmöten med sin personal om vad som har hänt. Nu ska man utreda om man ska förändra sina rutiner, men det är ingenting som hotellgästerna i så fall kommer att märka av.

Under torsdagseftermiddagen anhölls en man i sin frånvaro misstänkt för överfallet. Enligt polisen tidigare signalement ska mannen vara mellan 25 och 30 år, cirka 175 centimeter lång och ha mörk hy. Han ska prata dålig svenska och var i morse klädd i en blåaktig sportjacka och bar svarta skor med röda snören.

Mer läsning

Annons