Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsvågen i Västerås – här är brotten som drabbat staden

Artikel 32 av 37
Knivdådet på Östermalmsgatan
Visa alla artiklar

Ett tjugotal anmälda skottlossningar. Ett knivdåd med dödlig utgång. Två dödsskjutningar. Inom loppet av ett drygt halvår har Västerås skakats av flera allvarliga våldsbrott.

Annons

För Plus-kunder: Här är första delen i VLT:s granskning: Polisen om våldstrenden

November:

13 november, knivdåd Östermalmsgatan. En man knivhuggs till döds i samband med en fest. En 20-årig man döms till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel och vållande till annans död.

December:

10 december, mord Skallberget. En man skjuts till döds i en lägenhet på Skallberget. Polisen utreder ärendet som mord. Ingen misstänkt är gripen.

12 december, skottlossning Skallberget. Skott avlossas på Skallberget. En person grips av polis. Enligt polisen finns inga kopplingar till mordet två dagar tidigare.

Februari:

6 februari, knivbråk Saltängen. Tre personer knivskärs i ett stort bråk på Saltängen. Tre personer grips.

Mars:

4 mars, man knivskuren Korsängsgärdet. En man hittas knivskuren i en bil på Korsängsgärdet. Polisen utreder ärdendet som försök till dråp. Tre personer greps.

6 mars, man knivskuren Tillberga. En man blir knivskuren i Tillberga. En person anhålls misstänkt för försök till dråp.

April:

4 april, mordförsök Skiljebo.Två män skjuts i benen i Skiljebo centrum. Polisen utreder ärendet som mordförsök. Ingen misstänkt är gripen.

27 april, larm om skottlossning Drevervägen. Polisen får larm om skottlossning på Drevervägen. På platsen hittas en misshandlad man. Han har inga skottskador. Polisen kan dock säkra tomhylsor på platsen.

27 april, mord Emausgatan, Gideonsberg. En man skjuts ihjäl på Emausgatan på Gideonsberg. En man har begärts häktad, misstänkt för mord. Två män misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Maj:

20 maj, försök till mord och olaga frihetsberövande, centrala Västerås. En man förs bort mot sin vilja och misshandlas svårt. Sex personer anhålls efter händelsen. Tre av dem häktas.

Alla artiklar i
Knivdådet på Östermalmsgatan