Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog flicka i bil

25-åringen våldtog en 15-årig flicka under knivhot samtidigt som han hotade att döda henne och hennes nära om hon skvallrade om händelsen. Nu döms mannen till fyra års fängelse.

Annons

25-åringen fälls för grov våldtäkt och olaga hot, och ska efter avtjänat straff utvisas ur Sverige för allt framtid.

Våldtäkten skedde på kvällen den 9 december i 25-åringens bil. Flickan skulle besöka sin syster, och 25-åringen erbjöd sig att hämta henne.

När de närmade sig systerns bostad stannade 25-åringen bilen – han sa att det blivit något fel på den. Flickan föreslog att de skulle ringa efter hjälp men istället kom han med kärleksförklaringar.

Han började kyssa henne och tog på hennes bröst – flickan protesterade och sa att hon endast var 15 år, och att han borde tänka på sin egen hustru och barn, som flickan dessutom är avlägsen släkting till.

När flickan försökte fly och vinka efter hjälp till de bilister som åkte förbi tog 25-åringen fram en kniv. Han tvingade henne till ett oralt och vaginalt samlag. Därefter åkte de hem till 15-åringens syster där även 25-åringens hustru fanns.

Systern märkte direkt att något hänt, och tvingade med den yngre systern till badrummet där flickan till slut berättade vad som hänt.

Båda höll dock masken med tanke på hotet, men så fort 25-åringen och hans familj lämnade bostaden larmade systern polis.

Till en början nekade 25-åringen till brott. När polisen sedan hittade hans kalsonger, gömda i bilen, med spår av dna erkände han att de haft samlag, men att det varit på flickans initiativ. Enligt 25-åringen hade hon erbjudit honom samlag mot betalning.

Domstolen tror inte på mannens många förklaringar – vissa anses vara både osannolika och orimliga. Däremot anser rätten att flickans berättelse är trovärdig. Genom sitt handlade har 25-åringen visad särskild hänsynslöshet och råhet mot en blott 15-årig flicka.

25-åringen döms också att betala ett skadestånd på 165 000 kronor till flickan. Han ska vara kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons