Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm höst sänkte inte Mälarenergi

Trots en mild höst var 2011 ett bra år för Mälarenergi.

Annons
Kallt väder betyder större intäkter för Mälarenergi. Men trots att hösten var varm blev inte resultatet sämre än året innan.

2011 års bokslut blev en positiv överaskning för företaget trots att det minskade sin omsättning med ungefär 300 miljoner kronor jämfört med 2010.

– Det blev nästan lika bra som förra året trots att vi hade en tuff höst som var varmare än vi väntat, säger Mälarenergis vd Kenneth Jönsson.

Den minskade omsättningen var ett resultat av den milda hösten vilket gav lägre leveranser av elektricitet och värme. Men enligt Kenneth Jönsson mår Mälarenergi väl.

– Vi mår bra som företag och verksamhet. Omsättningen blev lägre men vårt resultat ligger ungefär på samma nivå som vid den här tiden förra året, säger han.

Att Mälarenergi har kunnat nå samma resultat trots lägre intäkter förklarar Kenneth Jönsson med kostnadskontroll.

– Det är bra att vi trots minskade intäkter kan leva upp till avkastningskraven. Det visar på att vi har god kontroll över våra kostnader, säger han.

Under 2011 genomförde Mälarenergi investeringar i bland annat ledningsnät, kraftvärmeverket och vattenkraftsanläggningar för totalt 431 miljoner kronor.

Något som var välbehövligt.

– Mycket av det ledningsnät vi använder byggdes på 1960-talet och håller inte så bra längre. Vi måste förnya det för att minska läckagen och säkra våra leveranser till kunderna, säger Kenneth Jönsson.

Mer läsning

Annons