Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasiliki Tsouplaki (V) siktar mot riksdagen

Vasiliki Tsouplaki är Vänsterpartiets toppkandidat till riksdagen i höst. Därmed lämnar hon posten som kommunalråd efter valet.

Annons
V:s nummer ett. Kommunalrådet Vasiliki Tsouplaki (V) blir Västmanlands toppnamn i riksdagsvalet för Vänsterpartiet enligt valberedningens förslag.

Distriktsårskonferensen nu på lördag avgör vilka som hamnar på Väns-terpartiets listor till riksdags- och landstingsvalen i höst. Kommunalrådet och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Vasiliki Tsouplaki står överst på valberedningens förslag till riksdagen.

– Det är inte klart än. Vi får se på lördag hur det blir. Men jag har tackat ja till att kandidera till riksdagen, säger Vasiliki Tsouplaki.

Om hon därmed lämnar kommunalpolitiken helt återstår att se. Andra riksdagsledamöter har tidigare valt att också kandidera till kommunfullmäktige. Klart är i alla fall att hon inte sitter kvar som kommunalråd efter höstens val.

– Nej, precis. Jag har trivts väldigt bra i kommunalpolitiken men ges en chans att sitta i riksdagen så vill jag ta den. Det är en möjlighet att jobba med mina hjärtefrågor på riksnivå, som utbildning och barnfattigdom.

Partiets nuvarande riksdagsledamot Kent Persson från Norberg har tidigare meddelat att han inte ställer upp för ännu en mandatperiod. Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson är på andra plats enligt valberedningens förslag. Landstingslistan toppas av landstingsrådet Juha Rundgren.

Mer läsning

Annons