Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås nya playa vill ha is på Mälaren

Det milda vädret har varit bra för markarbetena till Playa del Lögarängen. Men nu hoppas man på is för att lättare kunna bygga de stora bryggdäcken.

Annons
Tufft pålningsarbete. Stora stenbumlingar har försenat pålningen av bryggorna. Här grundläggaren Christoffer Storback i farten. Foto: Rune Jensen

Duken och badsanden är utlagd. Åskådarläktaren till de fyra volleybollplanerna är under byggnation och hammarslagen från pålningen av de två bryggorna dånar.

– Vi är litet försenade på grund av att vi fått gräva upp stora stenblock på flera ställen för att få ner pålarna, säger projektledaren Pär Clason på park- och natur-enheten på Teknik- och idrottsförvaltningen, som gör mark- och snickarjobben.

Markundersökningen visade inte på de här stora stenbumlingarna i strandlinjen. De ligger nu i en stor hög utanför arbetsbodarna.

– För oss har det varit en bra vinter, men nu vill vi ha is på Mälaren, säger Daniel Stachal och Daniel Söderman och deras byggledare Christer Östlin.

Det går både lättare och fortare i stället för att bygga från en flotte.

Hercules, som gör pålningsarbetena, har tagit dit en kran till från Aros Mobilkranar för att skynda på arbetet.

– I bästa fall tar det 20 minuter att få ner en påle och 450 ska ner, säger grundläggaren Christoffer Storback.

– Vi hoppas hålla tidsplanen och vara färdiga den 1 juni, säger Pär Clason.

Bra vinter hittills. Daniel Stachal och Daniel Söderman tycker att det har varit omväxlande och roligt att anlägga badstranden vid Lögarängen.

Mer läsning

Annons