Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsföretag levererar till anläggning för radioaktivt avfall i Australien

Myndigheten ANSTO, The Australian Nuclear Science and Technology Organization, har beställt en hetisostatpress (HIP) från Quintus Technologies i Västerås.

Annons

Pressen kommer bli en del av den toppmoderna utrustningen vid SyMo som ska byggas vid myndighetens område i Lucas Heights utanför Sydney.

–Vi är glada över att kunna välja Quintus Technologies för detta krävande projekt. Quintus, som är världens ledande tillverkare av system för hetisostatpressning, blir en perfekt partner för oss, säger ANSTO:s tekniska direktör Gerry Triani i ett pressmeddelande.

Pressen kommer att fjärrstyras med hjälp av en robot som kontrolleras av en operatör eftersom den används i en miljö med radioaktiv strålning.

ANSTO:s nya processanläggning för radioaktivt avfall kommer att vara placerat vid myndighetens campus Lucas Heights utanför Sydney. Bild: ANSTO

Datorgenererade bildsom visar det specialiserade HIP-systemet som styrs med hjälp av en industrirobot. Bild: Quintus Technologies, tidigare Avure Technologies och en del av ABB-koncernen.

Mer läsning

Annons