Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsplan tvingades landa i Bryssel

Ett Ryanairplan från Malaga som skulle ha landat i Västerås på torsdagen fick istället landa i Bryssel. Orsak: Instrumenpanelen i cockpit hade slocknat.

Annons

Planet skulle ha landat på Västerås flygplats klockan 10.40 på torsdagen. Enligt en av passagrarna, som VLT har varit i kontakt med, meddelades det att instrumentpanelen i cockpit plötsligt hade slocknat.

- Planet har landat i Bryssel på grund av ett tekniskt fel. Det brukar kallas för säkerhetslandning, sa Mikael Nilsson, vd och flygplatschef vid Västerås flygplats på förmiddagen.

Det var då ännu osäkert om det handlade om en nödlandning, där passagerarna fick inta säkerhetsställning i stolarna, eller om planet kunde landa på ett mer normalt och lugnt sätt. Trots problemen med instrumentpanelen hade piloterna ändå lyckats landa på ett ganska ordnat sätt.

Anette Löfstedt satt i Västerås och väntade på en väninna som skulle komma in på just detta plan.

- Så fick jag ett sms om att hon hade nödlandat i Bryssel. Då blev jag lite orolig.

Men lite senare kom det ett mer lugnande sms från väninnan om att färden skulle gå vidare mot Västerås. Någon nödlandning talades det inte längre om.

Lite senare kunde Västerås flygplats meddela att planet skulle landa i Västerås cirka 14.50. Tiden hölls nästan exakt. Klockan 14.51 uppgav Västerås flygplats att planet landat.

Mer läsning

Annons