Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsredaktionen i chock

Redaktionen i Västerås är i chock efter beskedet att TV4 lägger ner de lokala redaktionerna.

Annons

Klockan 9 på onsdagsmorgonen höll TV4 ett gemensamt webb-tv-möte där personalen  informerades om att de lokala stationerna ska läggas ner.

– Det blev väldigt tyst. Jag tänkte bara ”är detta sant?, ” säger Jimmy Roos, nyhetschef för TV4 Nyheterna i Västerås och Gävle.

Beskedet kom som en överraskning, förklarar han. Medarbetarna informerades samtidigt som pressmeddelandet gick ut. 

– Vi är nog i chock allihop. Det här trodde jag inte skulle komma, det kan jag ärligt säga. Det har varit många frågor. Jag kan tänka mig att det är både ilska och sorg som personalen känner nu, säger Jimmy Roos.

Orsaken är enligt TV4-ledningen att lönsamheten har varit för dålig. Åsa Tillberg, vd för Nyhetsbolaget som producerar de lokala nyhetsprogrammen, har vetat om nedskärningen en tid.

– Det är ett rent ekonomiskt beslut. Vi har levererat högkvalitativa sändningar till TV4, det är pengar det handlar om, säger Åsa Tillberg.

Planen är att sändningarna släcks ner till sommaren. Bevakningen av Västerås kommer i framtiden att skötas av Stockholmsreportrar.

– Det är otroligt sorgligt att TV4 släpper det lokala initiativet. Vi tycker att vi har behövts. Det är framförallt tittarna som förlorar på det här, säger Jimmy Roos.

Jimmy Roos.

Mer läsning

Annons