Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerskolans rektor uppsagd

Upprörda föräldrar till barnen på Västerskolan på Bäckby, snabbinkallade till ett möte med skolledningen på måndagsmorgonen. I fredags fick de veta av sina barn, att rektorn är uppsagd.

Annons

Några av eleverna hade i fredags hört ryktats om att deras omtyckta rektor Nina Ericsson blivit uppsagd. När de började fråga runt i skolan visade det sig att det var sant. Efter ett möte på skolan med ledningen skickades sedan samtliga elever hem lite tidigare.

– Först på kvällen kom det ett mejl från skolledningen som bekräftade att de skulle säga upp rektorn, säger Åsa Berglind, som har ett barn i nian och ett barn som sökt till sexan inför höstterminen.

– Vi skickade ut en underrättelse om uppsägningen till rektor i onsdags och hade tänkt meddela föräldrarna först när vi fått hennes underskrift och den har vi inte fått än. Så började ryktena gå och barnen råkade få veta det först, säger Henrik Rydberg, kyrkoherde i Fagersta och vd i bolaget som driver skolan.

- Vi har inte längre något förtroende för rektorn, tillägger han.

- Jag har inte låtit de administrativa uppgifterna gå före mitt arbete för att eleverna ska ha en fantastisk skola och för att personalen ska ha en bra arbetsplats. Dessutom har jag svårt att kommentera eller försvara vidare eftersom Lärarförbundet kommer att sköta den biten åt mig, säger Nina Ericsson.

Flera föräldramöten och med berörda lärare ska hållas.

Mer läsning

Annons