Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem blir årets vardagshjälte?

David, Jessica och Jonathan eller Kevin? Du bestämmer.

Annons
Juryn för Årets vardagshjälte. Från vänster Per Ågren, operativ chef vid Västmanlandspolisen, Maria Fors, vd Citysamverkan, Mårten Enberg, redaktionschef på VLT, Mikael Sundquist, vd Länsförsäkringar, Kai Pasma, vd Clarion Collection Hotel  På bilden saknas Ulla Persson, Västerås stad.

Juryn har gjort sitt. Nu är det du läsare som får säga ditt. Juryn har gått igenom nomineringarna och utsett fyra kandidater till Årets vardagshjälte. Kvartetten presenteras på följande sidor.

Mikael Sundquist, vd på Länsförsäkringar, är ny i juryn. Han säger:– Vi fick rätt många nomineringar, men efter en noggrann granskning kom vi fram till att de här tre sticker ut.

Vad är en vardagshjälte för dig?– En person som gör något utöver vad som förväntas av honom eller henne i en speciell situation. I dagens samhälle vänder vi ofta hellre ryggen till och vågar inte ingripa när vi ser någon orättvisa.

Per Ågren, operativ chef vid Västmanlandspolisen, är också ny i juryn. Han håller med Mikael Sundquist om definitionen av en vardagshjälte.

– En medmänniska som i hög grad visar civilkurage och mod i stället för att bara gå förbi.

Hur ser du på uppdraget som jurymedlem?– Det är ett förtroendeuppdag.

Mer läsning

Annons