Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ville döda Lucky?

Emma Andersson och Ulrika Törngren som hittade katten döpte den till ”Lucky”– för den hade överlevt en stening.

Annons
Räddarna. Ulrika Törngren och Emma Andersson med honkatten Lucky.

När de var vid Svevias anläggning i Näs, norr om Hökåsen, såg de en röd väska under några betongblock. De stannade till och hörde en katt som lät. De tittade efter och upptäckte en vit katt som satt upptryckt i väskans ena hörn.

Det verkade som att någon hade ställt väskan på marken och sedan kastat betongbitar på den. Räddningen för katten var väskans metallstativ som hade tryckts in på mitten.

– Katten var chockad och jättenervös, berättar Emma. Men när jag klappade den lade den sig ned, då var den inte rädd längre.

Katten var med i lastbilshytten i ett par timmar. Sedan fick den vänta i personalens bastu tills Djurskyddet Västerås huskatten kom för att hämta den.

– Nu ska katten till ett av våra jourhem i Västerås, säger Marita Åberg i föreningen. Sedan ska den till veterinär, kastreras och vaccineras. Vi ska söka ett hem till den. Om vi får veta vem som har gjort det så gör vi en polisanmälan direkt.

Emma Andersson och Ulrika Törngren uppskattar att honkatten är 1,5–2 år gammal. Den har varit väl omhändertagen, märken i pälsen tyder på att den har haft halsband.

Katten var vid god hälsa och kan inte ha varit inspärrad i väskan mer än över helgen. Hur någon har kunnat behandla en katt på det här viset, tycker de är ofattbart.

–  Jag är både arg och skakad, och glad över att vi hittade den i tid.

Mer läsning

Annons