Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vill hjälpa människor"

Missing People startar i Västmanland. Föreningen letar efter försvunna personer. ”Jag vill hjälpa människor”, säger Therese Lyremo.

Annons
Söker. Therese Lyremo är aktiv i Missing People Sweden som har bildat en lokalavdelning i Västmanland.

Missing People Sweden är en ideell förening som hjälper anhöriga att hitta försvunna personer. En lokalförening har nu bildats i Västmanland. Therese Lyremo är föreningens operativa chef i länet.

– Det går framåt, säger hon.

Therese Lyremo läste tidningsartiklar om försvunna personer. Hon blev väldigt berörd och kände att hon skulle vilja hjälpa till. Hon kom i kontakt med Missing Peoples lokalgrupp i Eskilstuna. Sedan började arbetet med att bilda en lokalgrupp i Västmanland.

I skrivande stund har lokalgruppen sex medlemmar. I veckan har de varit i Örebro där de bland annat har fått utbildning i att organisera skallgångskedjor. Nu efterlyser gruppen fler frivilliga.

– Just nu är det bara kvinnor men vi har gärna med män. Alla är välkomna, säger Therese Lyremo.

Therese Lyremo studerar annars till undersköterska, som hon också ser som ett sätt att kunna hjälpa andra människor.

Missing People vill vara ett stöd när polisens resurser inte räcker till. Therese Lyremo vill understryka att den som vill ha hjälp från Missing People först måste anmäla den saknade personen till polisen.

– Vi frågar alltid polisen om tillstånd innan vi gör något för att inte störa deras sökande, säger hon.

Missing People fick stor uppmärksamhet i våras då föreningen, utanför Stenungsund i Västra Götaland, lyckades hitta kvarlevorna efter en kvinna som varit försvunnen i två år.

I helgen har de sökt efter den 81-årige man som försvann i Lisjöskogen. Sökandet kommer att fortsätta under måndagen.

-  Vi ska nu hem och kolla igenom kartor och se hur vi ska fortsätta sökandet. Och vilka områden vi måste söka av mer, säger hon.

Mer läsning

Annons