Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se lärlings- och praktikmöjligheter

Eleverna på Wenströmska gymnasiet började skolveckan med ett storbesök.

Annons

Statsminister var på besök i skolans aula och talade om arbetsmarknaden, våld och droger.

Ungefär 500 elever i årskurserna 2 och 3 tog del av statsministerns besök. I entrén stod skolans ordningsgrupp ”Here for you” och tog emot besökarna.

– Meningen är att ungdomarna ska få möjlighet att få höra olika åsikter. Det är bra att politikerna kommer ut och informerar under valperioden, säger gymnasierektorn Irene Ekström.

I sitt tal uttryckte Reinfeldt sin oro över hur arbetsmarknaden ser ut. Statsministern menar att många yngre inte kommer in i arbetslivet, eftersom de väljer att fokusera på teoretiska ämnen i skolan när arbetsgivarna egentligen kräver praktiska färdigheter. Nu vill statsministern förstärka de yrkesförberedande programmen.

– Vi vill koppla på lärlings- och praktikmöjligheter för en chans att kunna visa upp sig hos arbetsgivaren och öka troligheten att få en anställning.

Reinfeldt talade även om att hans parti vill fokusera på ett fungerande rättsystem, psykiatri och skola för att kunna minska påverkan av våld och droger i samhället. Enligt honom har oron för våld varit stor, främst bland kvinnor.

– Många kvinnor anpassar sitt liv för att inte utsättas för våld, genom att tillexempel ta en annan väg, säger han.

Mer läsning

Annons