Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT har fått ett nytt utseende

I dag har VLT fått ett nytt utseende och form. Framtidens VLT blandas av både välkända sidor men också av sidor med helt nytt material. De lokala nyheterna kommer också fortsättningsvis att vara de viktigaste.

Annons
Alisa Bosnic, nyhetschef, Per Tviksta, presentationschef, och Thelma Kimsjö, tidningschef, jobbar med nya VLT.

1 780 personer har ingått i en läsarundersökning som Sifo har gjort bland VLT:s läsare. Den undersökningen ligger också till grund för den framtida tidningens utseende.

– Först och främst får tidningen en ny fin form. Den ska bli så lättläst som möjligt och vi har byggt upp tidningsformen efter den i det första steget, säger Thelma Kimsjö, ansvarig utgivare och tidningschef.

Thelma Kimsjö tycker att tidningen genom undersökningen har fått bra kontroll på vad som behöver göras för att tidningen ska bli så attraktiv som möjligt för en stor läsekrets.

– Det är inga konstiga saker. Det vi ska lägga kraft på är bra ämnen och lokala nyheter som människor är intresserade av, säger Thelma Kimsjö.

Det som intresserar läsarna mest enligt undersökningen är bostäder, trafik, sjukvård, arbetsliv, brott och olyckor samt omsorg där både barn och äldre ingår.

– Det är angelägna frågor. Familjesidorna kommer att utökas och intresset för historiskt material med Anders Lif kommer att få ett uppslag, säger Thelma Kimsjö.

Det blir också helt nya inslag i tidningen som kommer att växa fram successivt.

– Läsarna kommer att känna igen sig men det blir lite nytt. Det blir inga revolutioner, säger Thelma Kimsjö.

Mer läsning

Annons