Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT lämnar Stampen

VLT och lämnar sin nuvarande ägare Stampen AB och köps upp av minoritetsägarna Eskilstuna-Kuriren AB och Mittmedia AB. Det är innehållet i en avsiktsförklaring som presenteras i dag.

Annons

Resultatet blir att Stampen behåller tryckeriverksamheten V-tab men gör sig av med tidningarna inom gruppen Promedia, som i huvudsak består av VLT och NA, detta sedan Mitt i-tidningarna såldes under våren. 

Ägarbytet kommer inte att påverka innehållet i VLT.

– Den här affären är inget som påverkar oss i vardagen. Vi fortsätter att arbeta efter den strategiplan som vi har och som beslutats av styrelsen, säger VLT:s tidningschef Thelma Kimsjö.

Promedias vd Per Bowallius vill idag inte uttala sig om orsakerna till varför Stampen köps ut ur Promedia. Men han menar att affären är av underordnad betydelse för Promedias framtid.

– Det viktigaste är inte vem som äger oss. Vår viktigaste uppgift i Promedia är att skapa lönsamhet i våra tidningar. Resultatet efter årets första fem månader visar ett resultat som vi alla kan vara stolta över.

-Det som är positivt är att många vill ha Promedia. Det negativa är den oro ett ägarbyte kan orsaka bland personalen. Därför ska vi vinnlägga oss om att vara öppna och informera om varje steg. I höst ska vi samla all personal inom Promedia i små grupper och diskutera den framtida strategin, säger Per Bowallius

Thelma Kimsjö ser med tillförsikt på framtiden.

– Jag är mycket nöjd att vi har en bra vår i ryggen när vi går in i det här.

Enligt avsiktsförklaringen ska uppdelningen vara klar den 30 november.

Mer läsning

Annons